Rätt förutsättningar för er tekniska utveckling

Vi finns såväl för er som har nya idéer som för er vill utveckla en befintlig verksamhet.

Har du en produkt eller lösning du vill testa? Eller vill ditt företag ta nästa steg mot ökad konkurrenskraft och hållbarhet? Genom att få tillgång till utrustning, kompetens och utrymme i våra lokaler skapas rätt förutsättningar för er tekniska utveckling.

Demonstrationsmiljön på PTC är en levande miljö dit du kan komma för att se och testa den senaste tekniken och metoderna inom produktionsteknik och prata med utbildad personal och experter på området – på så sätt blir er resa mot en hållbar framtid betydligt mindre riskfylld.

Vi finns såväl för er som har nya idéer som för er vill utveckla en befintlig verksamhet och våra fokusområden är inom svets, additiv tillverkning i metall, termisk sprutning, skärande automation, oförstörande provning, komposit, sensorer AI, IT-stöd löpande produktion samt simulering och beredning.

Uppdaterat med den senaste tekniken

PTC är i ständig utveckling och vi strävar efter att ha den bästa och den senaste tekniken och miljön växer stadigt.

Nedan listar vi en del av de möjligheter som finns på PTC.
Kontakta oss så berättar vi gärna mer!

Automatiserad produktion av kompositprodukter

Kompositarenan är utrustad med bland annat en ugn med möjlighet att hantera stora komponenter, ett sliprum, en utsugsbox för kemikalier, lagerutrymme med frys för förvaring av vävar och kemikalier och en stor klimatkontrollerad lokal.

Flexibel industriell automation

I automationslabbet finns bland annat styrsystem, PLC:er, industrirobotar, gripdon, givare och sensorer men också mjukvaror och ingenjörsverktyg för simulerings- och utvecklingsarbete.

Additiv tillverkning

Vi har ett antal olika utrustningar för additiv tillverkning. Framförallt handlar det om additiv tillverkning i metaller av olika slag, men här finns även maskiner för framställning av komponenter i plastmaterial.

Materialprovning

Inom materialprovning har vi utrustning i form av bland annat en kapmaskin för provmaterial, ingjutningsutrustning, dragskåp, mikroskop med kamera och tillhörande dator, hårdhetsmätningsutrustning, dragprovmaskin, slip- och poleringsmaskin med automatisk dosering och svepelektronmikroskop.

Oförstörande provning – OFP

Vi har utrustning för bland annat CT-scanning, mikrofokusröntgen, ultraljud, virvelströmsprovning, IR-termografi och Gom Aramis optisk töjningsfältsmätare.

Termisk sprutning

Vårt labb är väl utrustat och här finns teknik och kompetenser för en mängd olika beläggningsmetoder inom termisk sprutning.

Svets

I svetslabbet finns den allra senaste svetstekniken för TIG, MIG, lasersvetsning och friktionsomrörningssvetsning.

Idéer, frågor eller funderingar?
Tveka inte att höra av dig till oss.

Tommy Christensen

Verksamhetsledare PTCInnovatum Science Park 070-419 93 72

Marcus Bratvoldsengen

Samordning av GKN:s verksamhet på PTCGKN Aerospace 070-087 39 29

Lennart Malmsköld

Samordning av Högskolan Västs verksamhet på PTCHögskolan Väst 072-160 01 53

Eivind Vogel-Rödin

Samordning av Startups på PTCInnovatum Science Park 070-600 38 28

Olle Söderqvist

Samordning av IUC Västs aktiviteter på PTCIUC Väst 076-213 21 52

Joakim Hedegård

Samordning av SWERIMs aktiviteter på PTCSwerim 070-461 03 34

Alida Enström

ReceptionistPTC / GKN Aerospace 0520-21 56 91