Stort intresse för Automationsdagen 2023

Produktionstekniskt Centrum i Trollhättan bjuder på årets viktigaste arrangemang för automation och digitalisering inom tillverkningsindustrin. Årets upplaga fokuserar på AI och cirkularitet inom industrin och slår i år rekord i anmälda deltagare vilket visar på det stora intresse Automationsdagen skapar.

– Eftersom vi har representanter med från den lokala industrin redan i planeringsstadiet av Automationsdagen styrs innehållet av dagen direkt mot ämnen som är intressanta för dem och närområdet. Hela syftet med eventet är att sprida och dela inspiration, kunskap och erfarenheter företag emellan så detta blir en perfekt arena att knyta kontakter för att utveckla sin verksamhet säger Jan Oscarson, projektledare på Innovatum Science Park och ansvarig för Automationsdagens planeringsgrupp.

Automationsdagen har anordnats sedan 2014 och erbjuder en spännande blandning av föreläsningar, utställningar och demonstrationer. Till årets automationsdag kommer 24 utställare, både ledande leverantörer av automationsutrustning såväl som spännande start-ups och ca 300 deltagare från 120 olika företag.

För oss blir det här vårt första år att medverka på Automationsdagen säger Anders Mejlvang, från Winteria. Vi är flera inom företaget som varit på eventet tidigare och upplever mässan som väldigt positiv för branschen. Det här är bättre än en vanlig teknikmässa eftersom eventet är nischat och vi som möts här är intresserade av samma sak. Vi ser verkligen fram emot mixen av seminarier, mingel och demonstrationer.

Dagen innehåller bland annat presentationer om AI och dess användning inom industrin, vi får också en närmare inblick i olika automationsprojekt, cirkularitet och organisationens betydelse för framgångsrik automation. Dessutom presenteras de senaste resultaten från forskningen på Högskolan Väst.

Vi ser ett ökat intresse för Automationsdagen och i år har vi ett fullbokat event. Det blir alltid spännande möten när utställare och besökare som delar intresset för industriautomation och digitalisering får träffas och inspireras avslutar Jan Oscarson.

Läs mer om program och utställare här.

Automationsdagen arrangeras av

  • Produktionstekniskt Centrum
  • Innovatum Science Park
  • Högskolan Väst
  • IUC Väst